Samtalemenu til nytårsaften

Nytårsmenu.jpg

De senere år har Helle Solvang og jeg fejret nytår med nogle af livets store spørgsmål som omdrejningspunkt. Hver gæst har medbragt et spørgsmål, de havde lyst til at vende på tærkslen mellem de to år - og de andre gæster (der har haft vidt forskellige erfaringer og kompetencer) har så hjulpet med at udforske spørgsmålet. Nogle gange har vi kredset om et spørgsmål i timevis og et år var vi oppe på at køre en 14 timer lang samtale... henover festmenuer, drinks og fyrværkeri.

Virkelig en dejlig måde at tage afsked med det gamle år og springe ind i det nye.

Så i år tænkte jeg, at jeg ville komponere en samtalemenu, der måske kan anspore mange flere til at krydre nytårsselskabet med gode samtaler - ikke nødvendigvis på selve nytårsaften, men så i dagene på tærsklen til det nye år.

I år været et helt særligt år for mig, da det har været Samtidens Akademis første leveår. Og det har helt naturligt ansporet mig til at have en masse samtaler med mine skønne samtidige om alt det vi brænder for, har nært, lært og kært og hvordan vi hver især har lyst til at påtage os hver vores lille del af ansvaret for vores fælles samtid.

Så denne samtalemenu består af nogle af de spørgsmål, jeg har kredset om igen og igen i løbet af 2017 - og som jeg virkelig har oplevet har ført til nogle spændende samtaler. Og ansporet mange til store ideer og fornyet handlekraft.

Samtalemenuen er komponeret til to personer, der taler uforstyrret sammen i mindst en halv time.

Rigtig god samtalelyst og rigtig godt nytår.

Previous
Previous

En gammel mand, der dør er som et bibliotek, der brænder

Next
Next

Et spørgsmål om liv og død